Nyt äänestetään vuoden vapaaehoista

Vuoden vapaaehtoinen

Lokakuu on vuoden 2021 vapaehtoisen valintakuukausi. Valinnan organisoi Kansalaisareena ry ja mukana valtakunnallisessa äänestyksessä on myös kaksi savonlinnalaista ehdokasta eli Jari Laitinen ja Maija Vartiainen.

Jari Laitinen
Jari on toiminut 4H-yrityksen vapaaehtoisena yritysohjaajana aina vuodesta 2016 lähtien. Viisi vuotta sitten, kun 4H-yritystä oltiin perustamassa ja oli ollut puhetta, että jonkun pitäisi alkaa yritysohjaajaksi, koska perustaja oli vielä alaikäinen, hän ei epäröinyt päätöstä hetkeäkään. Jari tarttui heti vapaaehtoisen yritysohjaajan tehtävään ja toimii siinä edelleen.

Maija Vartiainen
Maija on tehnyt vapaaehtoistyötä kaikkien ikäryhmien kanssa siitä asti kun jäi eläkkeelle työstään 2000-luvun alussa ja muutti Savonrannalle asumaan. Savonrannan Martoissa hän piti pikkukokkikurssia kymmenen vuotta sitten, nyt nämä pikkukokit suunnittelevat samasta aiheesta ammattia itselleen. Tämän lisäksi hän on pitänyt paikkakunnan lapsille pyhäkoulua, ollut aktiivisesti mukava paikkakunnan näytelmäryhmässä esiintyen kesäteatterissa useana vuonna, toteuttanut virkistystuokioita laitoshoidossa oleville vanhuksille ja järjestänyt alueen ikäihmisille virkistystoimintaa kerhojen ja retkien muodossa.

Anna äänesi lokakuussa
Järjestyksessään kahdeksannessa Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Yleisöäänestys on käynnissä 1.10–29.10. ja voittaja palkitaan 3.12.2021. Äänestyksen päätyttyä arvovaltainen raati valitsee palkittavan kymmenen eniten yleisöääniä saaneen ehdokkaan joukosta.
Kaikkien ehdokkaiden esittelyt löytyvät kampanjan verkkosivuilla. Äänestää voi tästä linkistä.