OLKA®-toiminta, Savonlinna

 

 

Lisätietoa Savonlinnan OLKA-toiminnasta olkasavonlinna.fi.

olka-toiminta-logo-2x

OLKA®- koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n saaman myönteisen STEA-avustuksen myötä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin ky:n /Sosteri yhteistyönä lähdetään käynnistämään ja kehittämään Savonlinnan keskussairaalaan OLKA-toimintaa ajalla 1/2022-12/2024.

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toimintaa toteutetaan kolmella tavalla; OLKA-pisteen koordinoinnilla, sairaalan vapaaehtoistoiminnalla sekä virtuaalisilla palveluilla. Kaikki sairaalassa toimivat vapaaehtoiset saavat perehdytyksen keskussairaalassa toimimiseen valmennuksien avulla.

OLKA-toiminnan palvelutarjotin sairaalassa:

  • OIVA-tietopalvelu koostuu yhdistyksien, yhteisöjen ja sairaalan osastojen teemapäivistä OLKA-pisteellä, esitteistä sekä ohjauksesta yhdistyksiin.
  • Vapaaehtoinen ILONA-palvelu mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan aula-avustajana, juttukaverina, leikkikaverina lapsille, esiintyjänä tai toimimisen muissa vapaaehtoistehtävissä.
  • TOIVO-tukipalveluun kuuluvat vertaistukitehtävät ja saattohoidon tukihenkilön tehtävät.
  • HELMI-kehittäjäpalvelu tarjoaa tietoa ja tukea sairaalan ammattilaisille kokemusedustajien, -neuvojien ja -puhujien muodossa.
OLKAn palvelutarjotin kaaviolla