Kolomosen koulutus- ja tapahtumakalenteri 2022

Kolomosella on ilo esitellä uusi OIVALLUKSEN NURKKA - koulutus- ja tapahtumakalenteri vuodelle 2022! Se pitää sisällään mm. elämyksellisiä tapahtumia, persoonallisuuksien tunnistamista, luovaa ja monipuolista viestintää sekä uusia tuulia yhdistystoimintaan. Katso alta valmennusten sisällöt ja ilmoittaudu mukaan haluamaasi valmennuksiin.

Valmennukset ovat maksuttomia Kolomosen jäsenyhdistysksille sekä OLKA Savonlinna - toiminnan vapaaehtoisille. Maksu muilta henkilöiltä on 15€/valmennus. Kolomonen laskuttaa valmennuksesta sähköpostitse. Tapahtumat hinnoitellaan erikseen.

HUHTIKUU

Yhdistysten tulevaisuuden näkymät ja kehittämistarpeet

TI 12.4.2022 klo 9-12:30 Verkkokoulutus Teamsin kautta
Valmentaja: Juha Heikkala/ Juha Heikkala Consulting 

Mitä keskeisiä muutoksia yhdistystoiminnalla on nykypäivänä ja miltä tulevaisuus näyttää? Juha Heikkalan yli 20 vuoden kokemus järjestöissä ja järjestöjen kanssa toimimisesta antaa kattavan tiedon ja taidon valmennukseen osallistujille. Valmennuksessa pohditaan mm. osallistuvien yhdistysten keskeisiä haasteita ja mahdollisuuksia, sekä luodaan yhdistyskohtainen tiekartta tulevaisuuteen: mitä ratkaisumalleja kehitetään toiminnan uudistumiseen?

Tee-se-itse markkinointimateriaali!
-Canva-koulutus
 

KE 27.4.2022 klo 10–12 Järjestötalo Kolomosella 
Valmentaja: Johanna Kärkkäinen/ Savonlinnan Seudun Kolomonen ry 

Onko yhdistyksesi esitteet ja julisteet päivityksen tarpeessa? Canva-koulutuksemme tarjoaa Sinulle apua ja helpotusta yhdistyksesi markkinointimateriaalin teossa. Canva on ilmainen nettiselaimessa toimiva monipuolinen työkalu, jolla loihdit niin yhdistyksesi esitteet kuin Facebookin julkaisut! Koulutuksessa käymme käytännönläheisesti, miten esimerkiksi esitteen tai julisteen saa kätevästi luotua. Koulutukseen tarvitset mukaan oman kannettavan tietokoneen.  

 

TOUKOKUU

PERUTTU!!
Asiakaslähtöinen someviestintä 

TO 5.5.2022 klo 9-12 Opetusravintola Paviljongilla
Valmentaja: Sini Laukkanen/Sami-Palvelut Oy

Mielenkiintoinen luento sosiaalisen median viestinnästä, jossa keskitytään asiakaslähtöisyyteen ja käydään läpi somemarkkinoinnin perusasioita. Miten esimerkiksi Facebook-julkaisu eroaa Facebook-tapahtumasta? Valmennuksessa saat tietoa eri työkaluista ja miten tietoa voit hyödyntää käytännössä. Valmennukseen riittää, kun otat oman puhelimesi mukaan.

kuva nettisivuille

 

KESÄKUU

Luova valokuvaus kännykällä 

MA 6.6.2022 klo 12–15 Järjestötalo Kolomosella 
Valmentaja: Kimmo Sormunen/ Olavisor Media  

Käytännön harjoittelua kännykällä kuvaamiseen luovasti ja monipuolisesti. Tehdään erilaisia harjoituksia sekä käydään läpi kännykän kameran ominaisuuksia. Valmennus sisältää myös kirjallisena PDF-tiedostona kurssilla käytävän tiedon sekä napakan videokoosteen parhaista vinkeistä kännykkäkuvaukseen. 

Yhdistystori

LA 11.6.2022 Kauppatorilla

Toivotamme kaikki yhdistykset tervetulleiksi yhteiseen toritapahtumaan Savonlinnan kesänavauksen yhteydessä!  Yhdistystorilla pääset esittelemään toimintaasi ja myymään tuotteita. 

 

ELOKUU

Yhdistysristeily Saimaalla

TO 4.8.2022 klo 11–14 

Tule nauttimaan elokuisesta säästä ja toistemme seurasta yhteiseen yhdistystoimijoiden risteilyyn Saimaan äärellä. Risteilyllä päästään myös hyvinvoivan ja vahvan mielen äärelle, kun valmentaja Susanna Heikarin opeilla tutustutaan hyvinvointitaitoihin.  


ILMOITTAUTUMINEN TÄYNNÄ!

Yhdistysristeily (1)

SYYSKUU

Savonlinnan Syystulet

2.-4.9.2022 Riihisaaressa sekä rantabulevardin varrella 

Syksyn tulet roihuavat jälleen Riihisaaressa! Tule mukaan nauttimaan mm. keskiajan markkinahumusta, Syystorin antimista sekä aidon tulen loimusta. Tulethan laskemaan oman lyhtysi toiveiden kera Saimaan aalloille.  

Hyvinvointimessut

23.-24.9.2022 Tanhuvaarassa 

Hyvinvointimessut palaavat Tanhuvaaraan! Messuilla kohtaavat hyvinvoinnista kiinnostuneet osallistujat sekä hyvinvoinnin parissa olevat yhdistykset ja alan yritykset. Mukana myös mielenkiintoisia alustuksia ja palkitsemisia.  

 

LOKAKUU

Yhdistys toimii

TI 4.10.2022 klo 15–18 Verkkokoulutus TEAMS
Valmentaja: Lea Lihavainen/Opintokeskus Sivis 

Mielenkiintoinen valmennuspaketti yhdistystoiminnan perusteista. Valmennuksessa käydään mm. läpi yhdistystoimintaa säätelevät keskeiset lait ja säädökset sekä mitä merkittäviä tehtäviä yhdistyksen hallituksella on ja miten ne jakautuvat.   

Luova valokuvaus kännykällä 2.

MA 17.10.2022 klo 12–15 Järjestötalo Kolomosella 
Valmentaja: Kimmo Sormunen/Olavisor Media 

Käytännön harjoittelua kännykällä kuvaamiseen luovasti ja monipuolisesti. Tehdään erilaisia harjoituksia sekä käydään läpi kännykän kameran ominaisuuksia. Valmennus sisältää myös kirjallisena PDF-tiedostona kurssilla käytävän tiedon sekä napakan videokoosteen parhaista vinkeistä kännykkäkuvaukseen.  

 

MARRASKUU

Persoonallisuuskoulutus

Ke 9.11.2022 klo 12–16 Järjestötalo Kolomosella 
Valmentaja: Mira Saitsev/Valmennuskaarre 

Innostava ja rento luento erilaisten temperamenttien kanssa toimimisesta, niiden tunnistamisesta ja hyvistä käytännöistä ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja viestinnän parantamiseksi tiimityöskentelyssä. 

TEAMS-koulutus ummikoille

TI 15.11.2022 klo 9-12 Samiedulla, Pohjolankatu 4
Valmentaja: Hannu Fyhr/ Sami-Palvelut Oy

Koulutuksessa perehdytään Teams-alustan perusteisiin. Miten Teams asennetaan tietokoneelle? Kuinka kokouskutsu tehdään? Entä miten esimerkiksi Powerpoint -esitys jeataan kokouksen aikana? Näihin ja moniin muihin asioihin saat valmennuksessa vastauksen.
Samiedun tiloissa on käytettävissä tietokoneet, ei siis tarvitse ottaa mukaan omia tietokoneita.

 

JOULUKUU

Yhdistysten Joulumyyjäiset

10.12.2022  

Perinteiset Yhdistysten joulumyyjäiset, jossa tarjolla täytettä pukinkonttiin!
Paikka ja aikataulu tarkentuvat myöhemmin.