Kestävän Kasvun Eloisa, HYTE -hankkeen terveiset

Eloisa RGB original (PNG)

 

Hei,

 

kuten Eloisan yhteisöavustusinfossa kävi ilmi, on yhteisöavustuksen saamisen edellytyksenä ensi vuodelle se, että järjestö on rekisteröitynyt Lähellä.fihin. Kävin infossa kertomassa, että minuun saa olla asian tiimoilta yhteydessä jos järjestö haluaa tai tarvitsee apua Lähellä.fihin rekisteröitymisessä. Hankkeemme auttaa kaikkia järjestöjä viemään tietonsa Lähellä.fihin ja apua saa, vaikka järjestöavustusta ei ensi vuodelle hakisikaan. Mitä useampi järjestö kuvaa toimintansa Lähellä.fihin, sitä helpommin alueemme järjestötoiminta on asukkaiden ja ammattilaisten löydettävissä.

Pyytäisin nyt teiltä, että välittäisitte tätä viestiä eteenpäin. Me autamme mielellämme järjestöjä tässä asiassa ja toivomme, että meihin otetaan rohkeasti yhteyttä!

 

Ystävällisin terveisin

Laura Kälviäinen
Hankekoordinaattori
Kestävän Kasvun Eloisa, HYTE
040 486 5286
laura.kalviainen@etelasavonha.fi

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa

Löytyväthän yhdistyksesi tiedot jo täältä? Kuvaa klikkaamalla pääset sivustolle!

PTV-integraatio on pian täällä!

Lähellä.fin ja Palvelutietovarannon välinen integraatio on kohta valmistumassa!

 

Nyt on hyvä hetki varmistaa, että kaikki Lähellä.fissä ilmoittamasi tieto on PTV-yhteensopivaa.

 

Lähipäivinä Lähellä.fistä valmistuu rajapintayhteys Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi Palvelutietovarantoon. Tämä tarkoittaa sitä, kaikki Lähellä.fi:hin ilmoitettu, Palvelutietovarantoon sopiva tieto, siirtyy sinne automaattisesti yhdellä Lähellä.fi-kirjautumisella. Palvelutietovarannossa julkaistua tietoa hyödyntävät laajasti mm. tulevat julkisen sektorin palvelutarjottimet ja monille toimijoilla on sinne jopa ilmoitusvelvollisuus. Integraation valmistuttua ilmoitusvelvollisuuden voi täyttää myös käyttämällä Lähellä.fi;tä.

 

Tiedon täytyy kuitenkin täyttää tietyt ehdot, jotta se voi siirtyä Palvelutietovarantoon. Tähän liittyen olemme tehneet pieniä tarkennuksia tietojen pakollisuuksiin. Tarkistathan, että tiedot ovat yhdistyksesi ja sen aktiivisen toiminnan osalta ajan tasalla!

 

1. Ainoastaan y-tunnuksensa täyttäneiden yhdistysten tieto siirtyy.

2. Yhdistykselleen voi merkitä korkeintaan viisi toimialaa (laajensimme tätä runsaan palautteen pohjalta).

3. Toimintailmoitukselle voi merkitä korkeintaan kaksi teemaa (mihin elämäntilanteeseen toiminta on tarkoitettu)...

4. ...ja yhden toimintamuodon.

 

Palvelutietovarantoon siirtyvät ainoastaan pitkäkestoiset palvelut, jotka on ilmoitettu käyttäen ajan ilmoittamisen tapaa "Aukioloajat", "Ajanjakso" tai "Säännöllinen toiminta". Yksittäisiä tapahtumia Palvelutietovarantoon ei kuvata. Lisäksi on syytä huomata, että Palvelutietovarantoon siirtyvät palvelut kategorioista "Tukea ja apua" sekä "Harrastukset ja vapaa-aika".

 

Olemme päivittäneet toimintailmoituslomakkeiden ohjeita huomioimaan Palvelutietovarannon laatuvaatimukset, joten luethan ohjekentät myös huolella.

 

Lisätietoja Palvelutietovaranto-yhteydestä voit lukea sivulta https://www.lahella.fi/lahellafi-ja-ptv

Voit myös ilmoittautua infotilaisuuksiimme, joissa esittelemme palvelua ja kerromme lisää Palvelutietovaranto-yhteydestä https://www.lahella.fi/infot-ja-koulutukset

 

Kerromme heti, kun integraatio on toiminnassa ja tiedot siirtyvät kuten kuuluu.

 

Lempeää marraskuuta!

Tero Lähellä.fi:stä