Haluatko Savonlinnan Taiteiden Yön toteutuvan? – Osallistu yhteisörahoitukseen

taiteiden yö

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry on jäsenyhdistyksineen ja eri yhteistyökumppaneiden tuella herättänyt viime vuosina sekä Savonlinnan Syystulet että Savonlinnan Keskiaikamarkkinat uuteen kukoistukseen. Uutena tapahtumaosiona tähän syyskuun alun kokonaisuuteen perustettiin viime vuonna Savonlinnan Taiteiden Yö. Taiteiden Yöllä täydennetty syyskuun ensimmäisen viikonvaihteen tapahtumakokonaisuus keräsi viime vuonna yhteensä noin 7 500 osallistujaa.

Savonlinnan Taiteiden Yö oli tuossa tapahtumakokonaisuudessa elämyksellinen kokonaisuus, jota oli kanssamme toteuttamassa yli 50 taiteilijaa / taide-elämysten tuottajaa. Toinen toistaan taidokkaammat esitykset ja korkealaatuiset tuotannot ihastuttivat tuhansia tapahtumavieraita. Tahdomme toteuttaa edelleen ihastuttavia, nautinnollisia, rentouttavia, kiihdyttäviä ja viihdyttäviä kokemuksia yhdessä paikallisten, korona-ajasta kanssamme kovia kokeneiden taiteen tekijöiden kanssa.

Viime syksyn Savonlinnan Taiteiden Yön tuottamiseen oli käytössä OKM:n "korona-avustusta", mutta tämän syksyn Taiteiden Yö on  resursoitava ihan itse. Tämän mahdollistamiseksi olemme käynnistäneet yhteistyössä Kansan Sivistysrahaston kanssa Kulttuurilahja -keräyksen, jonka tuotoilla luomme ilmaistapahtuman, joka esittelee eri taidemuotoja yllättävissäkin paikoissa niin luonnon helmassa kuin kadunkulmissa kaikkien kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien iloksi.

Keräysaikaa on vielä elokuun 2021 loppuun ja koko Kulttuurilahja-keräyksen tuotto käytetään paikallisten taiteilijoiden ja kulttuurituottajien esitysten ja toimintojen toteuttamiseen Savonlinnan Taiteiden Yössä lauantaina 4. 9. 2021. Jokaiseen joukkorahoituskampanjassa lahjoitetuunn euroo Kansan Sivistysrahasto antaa vielä päälle 20%:n lisärahoituksen.

Tällainen yhteisörahoitus on meille uusi kokeilu, ja toivomme kaikkien Savonlinnan Taiteiden Yön ystävien ottavan haasteen vastaan, osallistuvat itse keräykseen sekä haastamalla edelleen uusia toimijoita ja ystäviä mukaan keräykseen. Savonlinnan Taiteiden Yö -kulttuurilahjakeräykseen pääsee suoraan tämän linkin kautta.

Pienelläkin tuella saamme katettua taide-elämysten runsaudensarven iloksemme – tule mukaan nauttimaan!

Lisätietoja:
Savonlinnan Seudun Kolomonen ry
Toiminnanjohtaja Sirpa Kolistaja, puhelin 0500 691 574 ja sähköposti sirpa.kolistaja@kolomonen.fi
Yhdistyskoordinaattori Asko Koukkari, puhelin 044 759 3566 ja sähköposti asko.koukkari@kolomonen.fi
Yhdistyskoordinaattori Kimmo Käärmelahti, puhelin 044 741 9820 ja sähköposti kimmo.kaarmelahti@kolomonen.fi