Välistä Väylälle -hankkeen toukokuu

Toukokuun kuulumisia Välistä Väylälle- hankkeesta

Välistä väylälle- hanke on pitkittyneestä korona-ajasta huolimatta saanut paljon mahdollistettua hankkeen työikäisille asiakkaille.

90 % hankkeen asiakkaista on kolmannen sektorin toiminnoissa työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa. Pienryhmien osallistujien toiveita ja tarpeita on kartoitettu hanketiimin ja kolmannen sektorin yhteistyöverkoston voimin. Meillä toimii tällä hetkellä 13 pienryhmää hankealueella, joille olemme pitkäkestoisesti jatkumona voineet mahdollistaa työ- ja toimintakykyä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevia toiminnallisia aktiviteetteja.

On treenattu kuntosalilla, tuolijumpattu, keilattu, pelattu sulkapalloa, kokeiltu jousiammuntaa, curlingia, yinjoogaa, biljardia sekä hävikki- ja arkiruokakokkausta. Toiminnallisten aktiviteettien lisäksi osallistujat ovat saaneet elämänhallinnan tukimateriaalia itselleen. Kevään ja kesän aikana luvassa on erilaisia toiminnallisia ulkoaktiviteetteja, lähiretkeilyä ja muuta mukavaa.

Pienryhmien lisäksi olemme toteuttaneet 1xkk Savonlinnassa, Punkaharjulla, Kerimäellä, Savonrannalla ja Rantasalmella toiminnallisia, osallistavia tapahtumia tähän asti yhteensä 30 hankeyhteistyössä paikallisten yhdistystoimijoiden ja yrittäjien kanssa. Olemme toteuttaneet hävikkiruokakokkausta x2, ensiapu- ja alkusammutusharjoittelua, joulukorttipajoja, pikkujouluja, ystävänpäivätapahtumia sekä pääsiäistapahtumia mahtavan yhteistyöverkoston kanssa.

Hankkeen asiakkaita hankealueella on yli 200 hlöä. Hankeyhteistyössä tähän asti on mukana ollut pienryhmien aktiviteettien ja toiminnallisten tapahtumien toteuttamisessa 21 yhdistystä, 15 pientä yritystä, hankkeita sekä Savonlinnan kaupungin, Sosterin ja Rantasalmen moniammatillinen yhteistyöverkosto.

Hankeaikaa jäljellä vielä 8kk. Hankeyhteistyö jatkuu edelleen alueellisesti, paikallisten toimijoiden kanssa. Meillä on suunnitteilla, työn alla hankealueen yhdistystoimijoille kohdennettu koulutuskokonaisuus monikulttuurisuudesta, vuorovaikutuksesta, kohtaamisesta sekä osallisuuden ja elämänhallinnan tukemisesta käytännössä.

Koulutuskokonaisuuden avulla haluamme tukea ja vahvistaa hankealueella yhdistystoimijoiden valmiuksia näin poikkeusaikoina kohdata, tukea ja auttaa ukrainalaisia pakolaisia.

Kesäkauden aikana Välistä väylälle hanketiimi osallistuu hankealueen yleisötapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Näillä näkymin olemme mukana ainakin toukokuussa Kerimäen koululaisten perheiden tapahtumapäivässä ja heinäkuussa Punkaharjun kesäraitilla.

      Näillä kuulumisilla toiveikkaasti kohti tulevaa kesää! Nautitaan alkavasta kesästä, kuulumisiin ja näkymisiin!

 -Salla, Tiia ja Sari-

Salla, Sari ja Tiia