Sadonkorjuun aikaa

kädet

Asukasloikassakin on syksy sadonkorjuun aikaa. Lokakuun lopussa päättyy kolme hienoa tuloksekasta hanketta eli Savonlinnan 4H-yhdistyksen Job4You-, Sääminkiseuran Vesj´kansa- ja Osuuskunta Innostimen Kutrinki-hankkeet.

Sadonkorjuussa on arvioitu sitä, miten Asukasloikka on onnistunut tavoitteessaan tavoittaa kohderyhmänä olevat ihmiset. Asukasloikassa koimme, että tehtävänämme on osallisuuden nimissä antaa asukkaalle ääni heikompiosaisuudesta ja osallisuudesta eli heille, jotka ovat vetäytyneet tai syrjäytyneet yhteiskunnallisesta vuoropuhelusta ja toiminnasta. Näihin asiakastarinoihin voi tutustua tarkemmin blogissamme https://asukasloikka.blogspot.com/2020/10/asukkaan-aani-heikompiosaisuudesta-ja.html

Toisaalta sadonkorjuussa seurattiin, miten hankeperhe on toteuttanut lupauksiaan, eli miten hankehakemukseen kirjatut tavoitteet ja käytännön toiminta ovat kohdanneet. Olemme pitäneet itsearviointeja ja päätöspalavereja, ja arvioineet saavutettuja tuloksia ja vaikuttavuutta.

Asiakastilastointia on päivitetty ajan tasalle ja määrällisiä tavoitteita on laskettu myös tapahtumien ja osallistuneiden organisaatioiden osalta. Materiaalien ja kuvattujen videoiden pohjalta rakennettiin hankkeen toiminnasta, tuloksista ja vaikuttavuudesta video, joka toimii poikkeusaikoina myös Asukasloikan päätösseminaarina.

https://youtu.be/o_rdnBctMGg

auttaa

Määrällisesti hankepaketti sisältää seuraavat indikaattoriluvut:

Asukasloikalla oli lokakuun lopussa 289 osallistuvaa henkilöä, kun tavoite oli 260 aloituslomaketta. Hankeperheen tapahtumia 241 kpl, joissa osallistujia n. 7000 henkilöä. Säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä 17 kpl, joissa kokoonnuttu 240 kertaa. Yhdistysten tapahtumia 11 kpl, joissa osallistujia 1100 henkilöä. Pöhinäteltassa vieraili tuhansia ihmisiä. Asukasloikkaan osallistuneet yhdistykset 58 kpl, yritykset 40 kpl ja muut organisaatiot 13 kpl.

Lämmin kiitos hankeperheen päättäville hankkeille upeine innovatiivisine vetäjineen! Jatkavien tukihankkeiden eli Savonlinnan Seudun Liikunnan Savonlinna Liikkuu-, Hattu ry:n HaTTunarikan ja Savonlinnan Kylien Lähde-hankkeen kanssa lähdemme innolla kehräämään uutta kudetta kansalaislähtöisen kaupunkikehittämisen paisuvaan lankavyyhtiin ja toivotamme asukkaat, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat neulomaan yhä viihtyisämpää Savonlinnaa, jossa on kaikilla tunne yhteenkuuluvuudesta, yhteisöllisyydestä ja osallisuudesta.

Kaunista syksyä toivotelleen,

Virpi ja Jonna

 

Virpi Leskinen                                                     Jonna Hoppania
virpi.leskinen@kolomonen.fi                           jonna.hoppania@kolomonen.fi
Projektipäällikkö                                                Hankeassistentti