Asukasloikan unelmien kesätöitä tehdään jo!

ukt kk-posti

Kesällä 2020 toteutettavat unelmien kesätyö -projektit ja kesätyöläiset on valittu ja ensimmäiset nuoret ovat jo aloittaneet hommansa. Kolmeen erilaiseen projektiin on palkattu kesäkuuksi Jesse Korhonen 16 v, ja Sara Taskila 16, heinäkuuksi Liisa Tynkkynen 16 ja elokuuksi Laura Kolistaja 20.

 

Kesäkuun alussa alkoi Savonlinnassa Asukasloikka-hankkeen ja Itä-Savon Luonnonsuojeluyhdistyksen yhteistyönä Roskariksa-toiminta, johon on palkattu UKT nuorista Jesse ja Liisa. Roskariksan kuljettaja kiertelee kesä-heinäkuussa kaupunkikeskustan ulkoilualueilla, poistaa roskia lähiluonnosta, jakaa miniroskiksia ja opastaa roskien lajitteluun. Työllä lisätään Savonlinnan kaupunkiluonnon viihtyisyyttä ja siisteyttä. Sen avulla otetaan askel kohti vähempiroskaista Savonlinnaa ja suojellaan eläimiä roskien aiheuttamilta vaaroilta. Toiminnalla haetaan asenneilmapiirin muutosta paremmin ympäristöä huomioivaksi, aiempaa puhtaampi kaupunkiluonto ja kustannussäästö ulkoalueiden siistimiskuluihin. Roskariksan liikkeitä voi seurata Facebookissa Roskariihi-ryhmässä sekä Unelmien kesätyön Instagramissa uktsavonlinna. Työtä tehdään varakulkuneuvolla siihen asti, kunnes varsinainen jätteenlajitteluun suunniteltu kuljetusvaunu valmistuu Savonlinnan Nuorisoverstaalla.

bty
bty

Mukana on myös kaksi keskenään erilaista taideprojektia. Sara haluaa tarjota asukkaille ja turisteille mahdollisuuden saada kesäisistä hetkistään ikuistetun muiston. Savonlinna taiteen kautta –projektissaan hän itse piirtää ja maalaa teoksia, joita jakaa sitten heti paikan päällä. Teoksissa näkyy muun muassa Savonlinnan upeat maisemat ja hienot tapahtumat. Teoksen mukaan saattaa myös eksyä vaikkapa runonpätkä tai tarina, joka antaa lisäväriä kuville. Lapsille tarkoitetuissa teoksissa seikkailee esimerkiksi taruolentoja! Tuloksia pääsee ihailemaan somessa ja teoksista pystytetään myös näyttely johonkin kesäisen Savonlinnan kahviloista.

Myös Lauran kesätyöprojektissa on taide vahvasti mukana. Kaikki Savonlinnan kesässä liikkuvat ihmiset, sekä asukkaat että turistit, halutaan mukaan “Savonlinna omin silmin” projektiin kertomaan taiteen avulla, miltä Savonlinna heidän silmissään näyttää. Yhteisiin taideteoksiin voi osallistua jokainen omalla tavallaan, askarrellen, kirjoittaen, piirtäen, maalaten, ihan mikä itsestä tuntuu luontevimmalta, ja käytössä tulee olemaan paljon erilaisia materiaaleja. Projektissaan Laura haluaa luoda osallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta, ja tavoitteena on myöhemmin saada teoksia esille jonnekin, jossa jokainen pääsee niitä ihailemaan.