Vuoden vapaaehtoinen taas etsinnässä

Vuoden vapaaehtoinen

Kahdeksas Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyi maanantaina 9. 8. 2021 ja Kansalaisareena hakee jälleen Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen. Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa hyväntekeväisyystyöstään myös rahallista korvausta (esim. vapaaehtoistyötä tarjoavan järjestön työntekijä).

Kuka tahansa – niin yksityishenkilö kuin yhteisökin – voi ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa Kansalaisareenan verkkosivuilla tämän linkin kautta. Ehdotusaika päättyy 9.9.2021.  Ehdotusten pohjalta suoritetaan yleisöäänestys 1.–29.10. Valitsijaraati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2021 yleisöäänestyksen kymmenen kärjen joukosta. Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan ja palkitaan kansainvälisen Vapaaehtoisten päivän alla 3.12.2021.

Nyt siis joukolla miettimään, ketkä Savonlinnan seudulta olisivat oivallisia ehdokkaita Vuoden 2021 vapaaehtoisiksi.