Tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muuta mukavaa

Loppukesän tapahtumia, koulutuksia ja muuta mukavaa koottuna hieman lyhyempään muotoon. Osasta löytyy laajemmin tietoa tästä Kuukausi@postista, osaan pääsette tutustumaan tarkemmin esittelyn yhteydessä olevan linkin kautta.

Näkökulmia vapaaehtoistoiminnan merkityksellisyyteen -webinaari 25. 8.

Kansalaisareena ry ja Oulun valikkoryhmä järjestävät keskiviikkona 25.8 klo 9.00-12.15 maksuttoman Näkökulmia vapaaehtoistoiminnan merkityksellisyyteen -webinaarin.

Webinaarin ohjelmassa on mm.
Euroopan vapaaehtoistyön keskus CEV:n toiminta, keskustelijoina Anu Viltrop, varapresidentti CEV, Viron kyläliike Kodukant sekä Marjo Salmela, järjestöpäällikkö, Kansalaisareena ry
Viisaasti vapaaehtoistyössä – auttaminen, hyvinvointi ja viisaus, alustajan Jenni Spännäri, teologian tohtori ja tutkijatohtori, Itä-Suomen yliopisto, Åbo Akademi, Helsingin yliopisto.

Ilmoittautuminen webinaariin tämän linkin kautta.

 

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n kevätkokous 16. 9. 2021

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n kevätkokous 2021 järjestetään 16. 9. 2021. Kokouspaikka tai koronatilanteen kehityksestä johtuva muu toteutusmuoto ilmoitetaan jäsenyhdistyksille myöhemmin.

 

Valtakunnallinen Hyvinvointiareena 23. - 24. 9. 2021

Hyvinvointiareena on OKM:n ja THL:n järjestämä koulutustapahtuma, joka tarjoaa yhteisen oppimisfoorumin varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Pandemia-aika on merkittävästi ja monella tapaa vaarantanut lasten ja nuorten hyvinvointia ja oppimista kouluissa ja oppilaitoksissa. Hyvinvointiareenalla levitetään hyviä toimintamalleja ja tutkimustietoa sekä tuetaan monialaista yhteistyötä oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseksi.

Lisätietoa vuoden 2021 Hyvinvointiareenasta tämän linkin kautta.

 

Osallisuusviikko 4. - 7. 10. 2021

Valtakunnallisella osallisuusviikolla pääset tutustumaan käytännön työkaluihin osallisuustyössä. Tilaisuudet on suunnattu osallisuuden edistäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia.

Osallisuusviikon teemapäivät lokakuun alussa ovat:
4.10. klo 9.00–10.30 Osallisuustyön johtaminen kunnissa
5.10. klo 9.00–10.30 Osallisuuden kokemuksen mittaaminen ja arviointi
6.10. klo 9.00–10.30 Hyvät osallisuuden edistämisen mallit käyttöön
7.10. klo 9.00–10.30 Osallisuuden 24 apukysymystä

Osallisuusviikkon palataan vielä syyskuun Kauukausi@postissa, mutta esimakua viikosta voit lukea tämän linkin kautta.