Asukasloikalla aktiivinen syksy

op7

Monipuolista Asukasloikkakesää seuraa vielä aktiivinen syksy ennen toivottavaa alkuvuoteen 2022 sijoittuvaa kolmannelle Asukaloikkakaudelle siirtymistä.

Asukasloikan kesän Rannoilla raikaa ja kallioilla kajahtaa – tapahtumakokonaisuus ilahdutti kesän aikana paikallisia asukkaita. Pyhän Olavin päivänä Asukasloikka järjesti Pöhinäteltassa Pikku Kakkosen puiston läheisyydessä. mm. pehmomiekkailua, kasvomaalausta, keppihevostoimintaa ja yhteisöllisen käpysydämen tekoa.

Lisäksi Savonlinnan kesässä Asukasloikan unelmien kesätyöläiset Jesperi Turkka, Eero Nissinen, Sara Taskila, Jenni Puurunen, Veeti Hietalahti ja Mila Korhonen järjestivät valtavasti toimintaa ja iloa kaupunkikuvaan; Jesperi kiersi roskariksallaan Savonlinnan keskusta- ja taajama-alueilla siistimässä luontoa keräämällä sinne heitettyjä roskia. Eero ja Veeti olivat mukana järjestämässä 4H:n ylläpitämää Kesäpuistoa, jossa oli monenlaista toiminnallista tekemistä lapsille ja lapsiperheille. Saralla loi kauniin videokokonaisuuden Savonlinnasta ja sen asukkaista. Jenni puolestaan ilahdutti lapsia ja lapsenmielisiä upeilla keppihevosillaan ja Mila suunnitteli ja toteutti seinämaalauksen Järjestötalon neuvottelutilaan kävijoiden iloksi.

 

Syksyyn mahtuu vielä paljon toimintaa

Nykyisen Asulasloikka -hankkeen viimeiseen syksyyn mahtuu vielä monenlaista toimintaa. Näistä toiminnoista nopeimmin eteen tulee 18.8. järjestettävä osallisuusvalmennus.

Asukasloikan Lähde vaikuttaa -tuensiirtohanke toivottaakin kiinnostuneet mukaan Teamsissä järjestettävään osallisuusvalmennukseen keskiviikkona 18.8.2021 klo 9-12.  Valmennus on suunnattu kaupungin viranhaltijoille, työntekijöille, valtuutetuille, yhdistys- ja järjestötoimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Valmennuksen järjestää Asukasloikka Savonlinna - seuraava askel ja LÄHDE vaikuttaa -hankkeet yhdessä THL:n Sokra-hankkeen kanssa. Osallisuusvalmennuksessa pohditaan mm:

  • Mistä kaikesta puhutaan kun puhutaan osallisuudesta.
  • Osallisuuden eri tasot ja merkitykset hyvinvoinnille.
  • Osallisuuden työkaluja etsimässä: tutkimukseen ja kehittämistyön tuloksiin perustuvia konkreettisia esimerkkejä, keinoja osallisuuden edistämiseen ja seurantaan.
  • Keskustelua mitä osallisuus merkitsee sinulle, minulle, savolinnalaiselle.
  • Miten tästä jatketaan Savonlinnassa? Yhdessä keskustellen

Ilmoittautuminen osallisuusvalmennukseen pikaisesti tämän linkin kautta.

Lisätietoja osallisuusvalmennuksesta LÄHDE vaikuttaa hankkeen hankekoordinaattori Meeri Lariselta puhelin 044 7413363 ja sähköposti lahde.vaikuttaa@gmail.com

Lisäksi Aslon puitteissa on luvassa vielä myös mm. ohessa kuvallisesti esitelty heppa- ja koiraharrastuksen tutustumistapahtuma Heikinpohjan kentällä lauantaina 21.8.2021 klo 11-13, Savonlinna liikkuu -tapahtuma Nojanmaan koulun ja KulmaSportin maisemissa 28.8. klo 11-14, josta lisätietoa tämän linkin kautta sekä Porrastreenit Olavinlinnassa 2.10. klo klo 12-14. Porrastreeneihin ja muihin mahdollisiin loppusyksyn Asukasloikka-aktiviteetteihin palaamme vielä syyskuun Kuukausi@postissa viikolla 38.

 

 

Heppatapahtuma-juliste 2021-01