Yhdessä Itä-Savossa-hanke auttaa korona-aikana

Yhdessa Ita-Savoon logo_-01
kk-posti kuva1
kk-posti kuva2

Hiirenkorvat olivat toukokuussa avautuneet, kun pieni työryhmä ryhtyi ennen kokemattomiin ja äkisti alkaneisiin poikkeusoloihin, koko maailmaa vavisuttavaan korona-aikaan. Kotitoimistoilta ryhdyttiin palveluverkoston kautta etsimään toden tuntua, ihmisten arkeen ja omiin kokemuksiin, ennen kaikkea tarpeisiin. Matkalta tarttui mukaan paljon tärkeitä havaintoja ”pirulaisen” esiin tuomista ja tuottamista haasteista, puutteistakin.

Nyt elettyä kesää peräpeilistä katsoen on havaintojen mahdollistamana saatu kokea piknikkejä ”ahon laidoissa”, lasten riemua liikennepuistossa, koettu kesäretkiä ja pellon tuoksuja…ja opeteltu kohtaamaan toisemme muuttuneessa tilanteessa. Kesäiltojen pimentyessä ovat mahdollisuudet kasvaneet ja rakkaan kotikaupunkimme kadut ja kujat ovat ihmisineen ylettyneet aina pelimaailmaan saakka taltioiduiksi.

Tuleva syksy tuo jälleen ajatusta, kenties huoltakin. Mahdolliset tulevat suositukset huomioiden tiimi jatkaa työtään kynät sauhuten ja haluaa vilpittömästi antaa lyhyen hankeajan puitteissa panoksensa ja tukensa parhaansa mukaan niin yhdistyksille, yhteisöille sekä muulle kolmannen sektorin toimijoiden toiminnalle. Avosylin tiimi haluaa havaintoja, kokemuksia ja ehdotuksia sekä kannustaa seuraamaan hankkeen tiedottamista…

Luodaan Yhdessä polku kohti turvallista, uutta toiminta-aikaa…olemme Yhdessä Itä-Savossa!

yis logot_