Lämpimiä neuleita Afganistanin synnytyssairaaloihin!

toukkapussit

Pysyvätkö sinulla kutimet käsissä? Tule mukaan neulomaan lämpimiä toukkapusseja vauvoille Afganistaniin!

Myös pieniä peittoja, sukkia, lapasia, myssyjä, nuttuja voi neuloa, mutta alle vuoden ikäisille vauvoille koska jakelu on synnytyssairaaloihin Afganistanissa.

Valmiit neuleet toimitetaan Hope for the Babies järjestölle Sveitsiin Geneveen. Järjestön on perustanut suomalainen lastenlääkäri Heli Bathija. Täältä ne toimitetaan sitten Afganistaniin.

Neulomisaikaa 30.4.2022 saakka. Valmiit neuleet otetaan vastaan Järjestötalo Kolomosella osoitteessa Pappilankatu 3, 57100 Savonlinna.

Mikäli neulominen ei ole omia vahvuuksia, voi yksityishenkilö, yritys tai järjestö lahjoittaa rahaa tämän hankkeen lankoihin CityMarketin info-pisteessä.

Lahjakortin yhteyteen voi jättää nimensä tai lahjoittaa anonyymisti. Esimerkiksi 20 eurolla saadaan langat kolmeen toukkapussi/sukka -settiin.

Langat toimitetaan Järjestötalo Kolomoseen, josta ne jaetaan halukkaille neulojille.

Toukkapussin ohje tässä alla. Saat sen myös tulostettuna versiona Järjestötalo Kolomoselta!

(Pituus noin 57 senttiä)

Tarvikkeet:

Pyöröpuikko numero 4

Noin 150 g pehmeää konepestävää villa- tai puuvillalankaa, jonka puikkosuositus on noin 4, esimerkiksi Novitan 7 Veljestä Polkka.

Ohjeet:

1. Luo 100 silmukkaa pyöröpuikolle.

2. Neulo putkilona joustinneuletta (2 oikein, 2 nurin).

3. Kun olet neulonut 7 senttiä, lisää työn sivuille 2x4 silmukkaa. Toista tämä vielä kaksi kertaa 7 sentin välein, kunnes työssä on 124 silmukkaa.

4. Kun putkilo on noin 45 senttiä pitkä, päättele leuan kohdalta 10 silmukkaa ja jatka työtä tasoneuleena.

5. Päättele kummassakin reunassa ensin 8 silmukkaa ja sitten 4 silmukkaa.

6. Jatka tasoneuleena noin 7 senttiä, jonka jälkeen lisää kumpaankin reunaan 14 silmukkaa tasaisesti 10 sentin matkalla.

7. Tämän jälkeen päättele silmukoita molemmista reunoista vähitellen, niin, että huppuun muodostuu taakse pieni hiippa. Päättele väljästi, sillä pussi puetaan pääntien kautta.

8. Kun kaikki silmukat on päätelty, ompele pussin yläreuna hupuksi ja alareuna kiinni. Pukemisen helpottamiseksi alareunan voi jättää myös auki, mutta silloin pussista kannattaa neuloa vähän pitempi.

9. Huolittele lopuksi hupun reuna esimerkiksi virkkaamalla kerros kiinteitä silmukoita.