Ajan hermolla – tapahtumia ja tehtäviä

saimaa-ilmio_kysely

Saimaa-ilmiö selvittää asukkaiden ajatuksia Itä-Suomen kuntien kulttuuritarjonnasta. Kerro näkemyksesi syyskuun loppuun mennessä ja osallistu tuote- ja kulttuurilahjakorttien arvontaan!

Mitä taide ja kulttuuri eri muodoissaan merkitsevät sinulle? Mitä mieltä olet kuntasi kulttuuripalveluista? Kuinka haluaisit osallistua kulttuuripalveluiden kehittämiseen?

Saimaa-ilmiön kuntien kulttuurikyselyssä Itä-Suomen asukkailla on nyt ainutkertainen mahdollisuus kertoa näkemyksensä. Kyselyllä selvitetään Itä-Suomen neljän maakunnan alueen asukkaiden näkemyksiä alueen ja oman kotikuntansa kulttuuripalveluista sekä kulttuurin merkityksestä asukkaille. Kysely toteutetaan osana Saimaa-ilmiöllä elinvoimaa Järvi-Suomeen -hanketta ja yhteistyössä Etelä-Savon AKKU-hankkeen sekä alueen kuntien kanssa.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 15-20 minuuttia, ja kysely on auki 30.9.2021 saakka. Tuloksia ei käsitellä yksilötasolla, ja nimi ja yhteystietoja käytetään vain arvonnassa. Lomakkeen täyttäneiden kesken arvotaan erilaisia tuotepalkintoja ja kulttuurilahjakortteja, kuten museokortteja.

Osallistu kyselyyn tästä.

Kiitos, kun olet mukana kehittämässä kulttuuripalveluitamme!

Lisätiedot: Katja Pasanen, Itä-Suomen yliopisto, katja.pasanen@uef.fi

UudistuvaSuomi_Esavo_Hakuinfo13102021_1200x620px

Uusi EU-ohjelmakausi avautuu

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaista tietoa uuden EU-ohjelmakauden sisällöistä ja ohjeista mm. rahoituksen hakuun liittyen.

Tilaisuuteen on mahdollista jättää ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa.
Ilmoittautuneille lähetetään erillinen osallistumislinkki ennen tilaisuutta.

Tilaisuus toteutetaan teams-kokoontumisena. Ilmoittautuminen tilaisuuteen 8.10. mennessä tämän linkin kautta.

Suuri-Kiitos-sinulle-vertaistukija_kortti_logolla1

Suuri kiitos!

Suuri kiitos! -kampanjassa Kansalaisareena muistuttaa kiitoksen merkityksestä. Kampanja on osa kansainvälisen vertaistuen päivän juhlistamista vuosittain lokakuun kolmantena torstaina. Tänä vuonna vertaistuen päivää vietetään 21.10.2021.

Jokainen meistä ansaitsee saada kiitoksen siitä, että auttaa toisia. Nyt on vertaisten vuoro. Oli vertaisuuden tukimuoto sitten mikä tahansa, ihmisten kohtaamisella ja vuorovaikutuksella on suuri merkitys.
Vertaistukea saanut

Oletko kiittänyt vertaistukijaasi tai miettinyt, kuinka sen tekisit? Kuka on se tärkeä ihminen, vertainen, jolta sait apua vaikeassa tilanteessa? Kuka auttoi selviytymään?

Kiitä vertaistukijaa Suuri kiitos! -kortilla, jonka voit tulostaa ja antaa haluamallesi henkilölle, tai lähetä sähköinen viesti liittämällä siihen Suuri kiitos! -kuva.

Haaste järjestöille ja yhteisöille

Kiittäkää vertaistukijoitanne järjestämällä pieni yhteinen kiitoshetki tai tuomalla esiin muilla tavoin, kuinka tärkeää työtä he tekevät. Jos haluatte järjestönä tai yhteisönä kertoa, miten vertaistukijoitanne kiititte, jakakaa hetkenne kanssamme Twitterissä tai Instagramissa hashtageilla #SuuriKiitos ja #vertaistuki.

Voitte myös lausua kiitoksenne kaikille vertaistukijoille käyttämällä hashtageja #SuuriKiitos ja #vertaistuki.

Tervetuloa Kansalaisareena ry:n kansainvälisen vertaistuen päivän webinaariin 21.10 klo 9-11 kuulemaan vertaistukitoiminnasta ja sen vaikutuksista ja viettämään samalla kansainvälistä vertaistuen päivää! Lisätietoa webinaarista tämän linkin kautta.

kulttuuripalvelukyselyn-kuva

Kulttuuria diginä tai virtuaalisesti?

Toteutatko kulttuuripalveluja diginä ja virtuaalisesti, eli tapahtumia, esityksiä, työpajoja, tallenteita tai julkaisuja verkossa?
Toimitko lisäksi jollakin seuraavista alueista: Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala, Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Kymenlaakso?

Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, niin käy vastaamassa 3. 10. 2021 mennessä meneillään olevaan kyselyyn digitaalisista taide- ja kulttuuripalveluista sekä niitä tuottavista tahoista! Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Kyselyn avulla kerättyä tietoa levitetään alueen kuntien kulttuuripalveluille. Tarkoituksena on lisätä kunnissa työskentelevien tuntemusta omassa ja naapurimaakunnissa tarjottavista digikulttuuripalveluista ja niitä tuottavista tahoista. Tavoitteena on lisätä Itä-Suomessa asuvien ja työskentelevien taiteen ja kulttuurin ammattilaisten tuottamien digikulttuuripalvelujen tunnettavuutta ja myyntiä!

Kyselyn toteuttavat yhteistyössä Saimaa-ilmiö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamat Itä-Suomen alueelliset kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishankkeet:
– Etelä-Savon maakuntaliiton ”AKKU – Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa”
– Pohjois-Savossa Kuopion kaupungin ”Kulttuuri kuulolla”
– Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ”Kulttuurista hyvinvointia Pohjois-Karjalaan”
– Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa XAMK:in ja LAB:in ”Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen”